Бразилският адвокат на Боевски внесе петиция за освобождаването му

Васил Георгиев 20 декември 2011 в 17:48 1724 0

Гълъбин Боевски
Гълъбин Боевски

Бразилският адвокат на Гълъбин Боевски - Леандро Перейра внесе в съда в Сао Пауло официална петиция за освобождаването на българина.

Световният шампион по вдигане на тежести бе задържан в края на ноември на бразилско летище, като в багажа му бяха открити 9 кг кокаин.

Адвокатът на Боевски е успял да внесе петиция за освобождаването му в последния работен ден в Бразилия преди празниците, съобщава ТВ7.

Документът трябва да бъде разгледан до няколко дни. Петицията ще бъде гледана от съд, който е по-висш от този, който предстои да гледа делото. Съпругата на Гълъбин Красимира успя да удължи престоя си в южноамериканската страна със седмица и ще остане там и за Коледните празници за да изчака решението на съда по петицията. Тя се надява на благоприятен развой, при който Гълъбин да бъде пуснат за празниците.

Преди седмица българският адвокат на бившия тежкоатлет Ивайло Дерменджиев заяви, че нашенка, живееща в Бразилия е дала писмено съгласие да предостави стая на Боевски, в която той да живее, докато тече процесът срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови