Боевски: Никога не са ме разследвали за наркотици

OFFNews 15 декември 2011 в 11:10 2834 0

Гълъбин Боевски
Гълъбин Боевски

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски заяви, че никога не е бил разследване за наркотици в България.

Както е известно, в началото на седмицата срещу бившия тежкоатлет бяха повдигнати обвинения за трафик на наркотици в Бразилия. Боевски бе заловен с 9 кг кокаин на летище в Сао Пауло в края на ноември и в момента е в бразилски затвор. Обвиненията срещу него бяха повдигнати въпреки липсата на адвокатите му.

"Убеден съм в невинността си - заяви Гълъбин в интервю за пратениците на TV7 в Бразилия Георги Налбантов и Атанас Захариев. - Желанието ми е всички хора да са наясно, че не съм наркотрафикант. Искам да гледат на мен не като на престъпник, а като на олимпийски шампион". Боевски отхвърли една от най-разпространените версии за скандала, че е бил "нагласен" от наркокартел заради това, че ги е издал пред властите.

"Никога не са ме разследвали за наркотици - категоричен бе бившият щангист. - За да издадеш някого, би трябвало да знаеш нещо и да си запознат с канали и хора, свързани с това. Не знам за такива неща. Бизнесът ми е абсолютно честен и прозрачен. Това много лесно може да се провери. Най-нормалното нещо е, когато стартираш ново начинание да вземеш кредит, който после да си изплащаш. Приходите ни са достатъчни за да си покриваме разходите по кредита. Това също може да се провери". Гълъбин отхвърли и версията, че Валтер Папазки му е давал кредит за фитнес-залите.

"Това е абсурд - коментира той. - Измислици на жълтите вестници. Никога не съм се занимавал с престъпления. За мен всичко от 11-годишен е подчинено на спорта. Никога не съм имал намерения да трупам пари или да се правя на бандит".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови