Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сбиване между ултраси е причината за убийството в Борисовата градина

OFFNews 03 юни 2015 в 16:08 25244 23

Разследващите убийството на 16-годишния вече работят само по една версия за случилото се - че до трагедията се е стигнало след сбиване между ултраси на различни спортни клубове.

Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на изслушване в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Отпаднала е версията, че причина за смъртта на 16-годишното момче в Борисовата градина в София е любовен сюжет. Така остава версията за сбиване между привърженици на отделни спортни клубове", каза тя.

Това категорично не е вярно, заяви обаче председателят на Сдружението на българските футболни привърженици Ели Ваташка. Според нея тази версия е просто "удобна", но няма доказателства за нея.

Приятели на Георги пък споделят, че той не е бил запален футболен фен, а е ходил на мачове 4 пъти в живота си.

Бъчварова заяви още, че в момента се преглеждат материалите от камери около мястото, където е открито момчето.

„Към момента няма заподозрени. Вчера до късно са провеждани разпити. В момента се преглеждат записите от всички налични камери от метрото и там, където има в околностите на самото място. Оказа се, че записите са много голям брой. Увериха ме, че най-вероятно ще има идентифициране на потенциален кръг. Освен това, технически са установени последните обаждания на момчето. Към момента няма заподозрени", допълни Румяна Бъчварова.

СДВР търси съдействие от гражданите, които на 2 юни, в часовете между 10 и 12 часа са били в района на Борисовата градина и бул. „Драган Цанков“, съобщиха от МВР. От полицията приканват хората, които са забелязали нещо нередно или тревожно или имат информация за извършеното наблизо тежко криминално престъпление, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Трупът на 16-годишния ученик от Търговско-банковата гимназия, бе открит вчера по обяд на пейка в Борисовата градина. Момчето бе с прободна рана в областта на сърцето. Неофициално се твърди, че убитият е привърженик на "Левски" и е имал конфликт с фенове на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!