С 21 фиша и дрогиран: Шофьор на камион уби жена и рани още три на магистрала ''Тракия''

OFFNews 28 септември 2023 в 14:32 3716 1

полиция

Снимка БГНЕС

Шофьорът обяснил, че не е видял авариралия автомобил

23-годишна жена загина, а три други са ранени, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия".

Това съобщи на извънреден брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" – Сливен главен инспектор Илиян Николов, цитиран от БТА.

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин.

Сигналът е получен на 27 септември около 10:50 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София.

Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал автомобил с бургаска регистрация, спрял в аварийната лента заради спукана гума.

Тежко са пострадали две жени, а трета е с леки наранявания. Загинала е 23-годишна жена, която е била извън автомобила.

На шофьора вече е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата на движение след употреба на наркотици. Резултатът от пробата за алкохол е била отрицателна.

Задържаният е обяснил, че не е видял автомобила, но от прокуратурата уточниха, че колата е била с включени аварийни светлини.

Досега мъжът е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения - за шофиране с висока скорост, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед и др. Камионът е собственост на търговско дружество.

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява превозно средство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

Antares

28.09 2023 в 17:06

Добре де, защо този "човек" продължава да шофира?! Има 21 фиша, вероятно толкова пъти повече нарушения, предвид колко са ни активни пътните полицаи и нищо...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки