Рекордни температури промениха синоптичната карта на Австралия

Последна промяна на 09 януари 2013 в 12:05 2660 1

Добавиха нови цветове към метеорологичната карта на Австралия
Добавиха нови цветове към метеорологичната карта на Австралия

Необичайно високите температури в Австралия станаха причина за включване на допълнителни цветове в метеорологичната карта на континента.

Към момента метеоролозите са допълнили картата с два цвята, за да могат да отразят температурите, които достигнаха до 54°С.

Досега най-високите температури на континента се отчитаха с оранжев и червен цвят, които отразяват температури между 40 и 48°. Към метеорологичната карта вече са добавени лилаво и розово, с които ще се отбелязват температурите над 50°.

През последната седмица термометрите в Австралия надхвърлят 39°, а на места до стигат до над 45°. Очаква се тази тенденция да продължи и през следващите дни.

Високите температури станаха причина за над 100 горски пожара в югоизточната част на континента, 20 от които не са овладени. Хората, живеещи в тези райони, бяха инструктирани да напуснат домовете си, вместо да се опитват да се борят с огнената стихия.

Според австралийската противопожарна служба пожарите са достигнали до катастрофално ниво, което на практика означава, че са неконтролируеми и непредсказуеми.

Министър-председателят на Австралия Джулия Гилърд предупреди, че пожарите може да вземат жертви и също подкани жителите на засегнатите райони да напуснат домовете си, тъй като в момента не е обявена принудителна евакуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2013 в 23:57

Промените в климата са социалистическа конспиративна теория, целяща да пречи на работливите.
Австралийците май скоро ще поканят Джулия да напусне, щото е обявена принудителна ...ция.
 
X