Проверяват охранителната фирма след побоя в "Плаза"

ОFFNews Последна промяна на 09 март 2016 в 21:33 13034 10

Снимка Plazza Dance Sofia

"До момента в СДВР няма информация охранители на заведение да са нанасяли побой на 23-годишното момче, което беше намерено в безпомощно състояние пред заведение в Студентски град", заяви пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Той допълва, че въпреки това е наредил охранителната фирма "VTA Security" да бъде проверена, както и да бъдат потърсени свидетели.

Засега пострадалото момче е без опасност за живота.

Той казва, че в полицията са постъпили 3 сигнала за мъж в безпомощно състояние пред дискотеката, като едно от обажданията е направено от служител в заведението. Нито един от сигналите обаче не е посочвал, че става дума за побой.

"Вследствие на проверката, която е извършена на място, е установено, че вътре в заведението е възникнало спречкване вероятно между лицето, което е било в безпомощно състояние, и друго лице, което е установено. В днешния телефонен разговор с него същото лице е заявило, че не може днес да посети районното управление, тъй като се чувства зле, но е казало, че допълнително ще се обади и когато е възможно, ще посети районното управление, за да даде сведения по случая. При изясняване на случая са задържани в районното управление двамата охранители, които на видеокамерите извеждат въпросното лице извън заведението", казва Маринов.

След доклад в Районна прокуратура охранителите са освободени.

Има образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, заяви Маринов. Експертиза на медицинско лице, записите от камерите и показанията на очевидци ще укажат посоката на разследването.

Припомняме ви, че OFFNews първи съобщи, че 23-годишният Кирил Евгениев Тодоров е настанен в кома в болница "Света Анна" с тежка мозъчно-черепна травма и белодробна емболия, след като снощи охранители на дискотека "Плаза" в Студентски град са го извели от заведението и пребили.

"Когато дойдох в 4:10 часа Кирил лежеше проснат пред дискотеката. Боксьорът Кубрат Пулев, който случайно е бил там, му оказа първа помощ и му извади езика", разказа пред OFFNews Васил Радивоев, приятел на Кирил и управител на фирмата SilaBG, в която той работи.

Според него по случая в Седмо районно е задържан за 24 часа охранител на име Атанас Събев, а по време на разпитите при следователя тезата на охранителите е била, че Кирил Тодоров сам е паднал и се е ударил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2016 в 08:32

Изводът: Чалгата убива!

10.03 2016 в 08:15

Има един ефективен начин да се бойкотира мафията-държава в България - Терминал 2 и скъсване на паспорта.

Всичко друго, дори пазаруването в магазин, където събират ДДС е спонсориране.

10.03 2016 в 07:57

Хора, гласувайте с парите си. Бойкотирайте дискотеката Плаза, както и собственика Константин, защото няма как да не знаят какво правят охранителите години наред и да го толерират. Отделно бойкотирайте обекти охранявани от тази фирма VTI Секюрити.

10.03 2016 в 07:24

'за да заобикаля закона' -- това беше едно време, преди законите да се подредят 'както трябва'. сега е по-точно да се каже, че заобикаля обществения интерес, защото законът отдавна служи на мафията.

10.03 2016 в 07:18

Нещата са много прости.

Властите по места (община, ченгета и другите държавни 'органи' в района), на които уж им е работа да не позволяват такива простотии имат голям пряк интерес в това чалготеката да произвежда кеш и никакъв интерес към това какво ще се случи на средностатистическия потребител.

Той може да е измамен на входа, да е измамен при консумация и накрая пребит и изхвърлен от охраната - това няма значение, ако парите текат.

Що? Щото в чадъросаната чалготека има една дребна мутричка, която бута пачки, за да заобикаля закона, а корумпираните полицаи, общинари и данъчни виждат само пачките и само интереса на тоя, който ги снася.

Пачката тече помалко към всички нива, затова за 25 години тоя паричен поток е огладил всички 'подводни камъни' пред мутричките.

Законите (от груб курвалък като тоя на Манолова и Дончева за "Ванко-1", до по-рафинирани измами новия ЗОП или тоя на Пееф/Ментата за 'офшорките') са в тяхна полза, общинските разпоредби са в тяхна полза, полицейските правила са в тяхна полза.

Това е естественото следствие от 'свободния' капитализъм и 'свободния' пазар, който го спуснаха като въдичка преди 25 години. И от 'върховенството на закона', когато законодателният процес е изцяло корумпиран от тесни частни интереси.

Добре дошли в 18-ти век. За да оцелеете, четете 'Винету' и правете мускули като Олд Шетърхенд. И си носете карабината 'Хенри' и Мечкоубиеца винаги.

Наздраве за стабилността.

10.03 2016 в 07:00

VTA секюрити - какво повече да се каже. изживяват се като мутри от близкото минало а където са минали никой не иска да чуе повече за тях. попитайте някой бивш техен клинет за какво става дума...

10.03 2016 в 00:27

А, бе, кво е тва анаболното на снимката с изключително глуповатата физиономия? Я, така изглеждал собственикът, който бил чалгар, отгоре на всичко.

09.03 2016 в 23:33

Другото замесено лице,което е установено, е поканено по телефона да посети районното управление,но е отклонило поканата и обещало да се обади.Ако не се обади,полицаите ще му се разсърдят и няма да го лайкват във фейса.

09.03 2016 в 23:17

Българинът Кубрат разпускал сред импланти и турски чалга ритми обграден от себеподобни мачо мъжленца и кифлета въртящи развратно дупенца. Плешивото тип Пеевски, Борисов, Цветанов е на мода сред младите. Културата е на 6

09.03 2016 в 22:14

според миуиционеуите

младежа се е самоубил с шамари и бокс