Младеж е в кома след сблъсък с охраната на дискотека "Плаза"

Кубрат Пулев извадил езика на пострадалия Кирил Тодоров, той е в болница в много тежко състояние

Владимир Йончев 09 март 2016 в 17:05 35778 33

Дискотека "Плаза"

Младеж на 23 г. е в кома в много тежко състояние след сблъсък с охраната на дискотека "Плаза" в Студентски град в София.

Пострадалият се казва Кирил Евгениев Тодоров.

Около 4 часа сутринта в сряда между него и друг клиент в заведението е започнала свада. Охраната е хванала Кирил и го е извела извън дискотеката. Какво точно е било "извеждането" никой не е видял, но навън младежът вече е бил в безпомощно състояние с огромен хематом на главата и без да диша.

Когато дойдох в 4,10 ч Кирил лежеше проснат пред дискотеката. Боксьорът Кубрат Пулев, който случайно е бил там, му оказа първа помощ и му извади езика, разказа пред OFFNews Васил Радивоев, приятел на Кирил и управител на фирмата SilaBG, в която той работи.

Дойде линейка на Спешна помощ и го откара в Окръжна болница "Света Анна". Днес от болницата ни казаха, че Кирил е в кома, в много тежко състояние с тежка мозъчно-черепна травма и белодробна емболия, разказа Радивоев.

Не съм видял какво се е случило в коридорите на дискотеката в тези минути, докато охраната е извеждала Кирил. Един от клиентите каза, че е видял в ръката на един от охранителите бокс, но тази информация към момента не е потвърдена, каза Радивоев.

Според него по случая в Седмо районно е задържан за 24 часа охранител на име Атанас Събев, а по време на разпитите при следователя тезата на охранителите е била, че Кирил Тодоров сам е паднал и се е ударил.

СДВР потвърди за постъпил в 4 часа сигнал за мъж в безпомощно състояние пред дискотека "Плаза", който е откаран в "Света Анна", но не се ангажира с коментар дали има задържан по случая.

Фирмата, която охранява дискотека "Плаза" се казва VTA Security.

OFFNews опита да се свърже с VTA Security за коментар. Операторът на централата ни прехвърли към човек, който каза, че за пръв път чува за случая, защото не е в неговия ресор. Той обеща да провери и да коментира, ако му се обадим малко по-късно. При второто обаждане обаче вдигна друг мъж, който каза, че е само охрана и вече всички шефове са си тръгнали.

Представители на дискотеката не бяха открити на единствения даден в интернет телефон за контакти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!