Пребитото 3-годишно дете остава в кома

ОFFNews Последна промяна на 22 юли 2015 в 21:04 5463 7

"Няма промяна в състоянието на пребитото 3-годишно дете", съобщи говорителят на УМБАЛСМ „Пирогов” Мария Пойразова, където е настанено момченцето, съобщава "Фокус".

То е прието в реанимацията в кома, като е на апаратна вентилация.

На 21 юли се разбра, че 3-годишно дете е било пребито жестоко вечерта преди това от Александър Донков на 19 г. и Патрик Първев на 18 г., които са го гледали, докато майка му е била в чужбина да работи.

Малкият Христо има голям мозъчен хематом, контузия и компресия на мозъка, било е оперирано по спешност през нощта и в момента е настанено в реанимация. Състоянието му е много тежко. Има реална опасност за живота му.

По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Част от тях са нови, но част от тях не са, подчертаха от болницата.

В телефоните на двамата по-големи младежи са открити клипове, които показват извършените побои от тях, разказват близки до разследването и уточняват, че детето е било измъчвано дни наред.

Според лекари от "Пирогов" двамата младежи редовно са биели детето. Свидетелство за това са множеството открити синини по цялото му тяло, които са стари, а не само от деня, в който Христо е приет в болницата.

Засега не е ясно защо двете момчета са пребили 3-годишния Христо. След задържането им те не са обяснили мотивите си. Все още има неяснота и по въпроса защо майката на Христо е наела младежите да гледат сина ѝ.

Заради пътуванията си в чужбина цигуларката Невена Веленска наемала детегледачки. Според една от версиите едно от момчетата е било син на неин познат и затова Веленска оставила малкия Христо на неговите грижи.

Според друга версия път ѝ се наложило да замине спешно и затова наела младежите, като познавала само единия от тях.

Срещу Александър Донков и Патрик Първев вече е повдигнато обвинение за опит за убийство. Двамата са задържани за 72 часа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2015 в 14:12

Адвокатът най-вероятно ще посъветва клиентите си да си признаят, за да получат по-лека присъда.Не винаги можеш да защитиш клиентите си с ''не са виновни'', когато очевидно са. Тогава най-доброто е за това какво може да се направи, за да не получат най-тежката присъда, ако е възможно.

23.07 2015 в 09:37

Интересно е също и как адвокат трябва да защитава такива изроди и как би поискал оправдателна?

23.07 2015 в 07:41

Ех казармо,казармо,като те опънат 16 километра марш на скок в пълно снаражение тестостерона директно се изпарява. Нямаше да има психопати,скинари и агресия в младите мъже,но докато липсва държава така ще е.

23.07 2015 в 04:00

Не,че я упреквам жената,явно се е доверила на познат човек,но аз лично не мога да си оставя детето при никой друг освен при родителите ми.

23.07 2015 в 01:44

Типични социопати, употребяващи дрога... България е пълна с подобни, обезверени от социалното неравенство и безнадежното състояние на държавата ни...

22.07 2015 в 23:10

"Засега не е ясно защо двете момчета са пребили 3-годишния Христо. След задържането им те не са обяснили мотивите си." Ами няма и да обяснят, защото са си чисто и просто психопати - и те не знаят, че им има нещо и защо не трябва да се пребиват малки деца.

22.07 2015 в 23:10

"Засега не е ясно защо двете момчета са пребили 3-годишния Христо. След задържането им те не са обяснили мотивите си." Ами няма и да обяснят, защото са си чисто и просто психопати - и те не знаят, че им има нещо и защо не трябва да се пребиват малки деца.