Пострадалият полицай е опериран, все още е с опасност за живота

OFFNews 22 ноември 2022 в 13:02 1348 0

Снимка УМБАЛ "Св. Анна"/Фейсбук

УМБАЛ "Св. Анна"

Операцията на пострадалия при инцидента край Казичене полицай приключи. Мъжът е с черепно-мозъчна травма и остава в медикаментозна кома. Все още има опасност за живота му.

Това съобщиха пред журналисти директорът на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков и началникът на клиниката по неврохирургия д-р Стефан Николов.

Служителят на реда ще остане в реанимация поне още едно денонощие и ще бъде поставен на апаратна вентилация, за да се възстанови мозъкът му, обясниха медиците.

В болницата са настанени и четирима мигранти, там е и шофьорът на буса, който също е в реанимация.

Друг 19-годишен пострадал е приет за лечение във ВМА. Няма опасност за живота му. Той ще остане за наблюдение в лечебното заведение.

Инцидентът стана малко след 7 часа днес на АМ "Тракия" след гонка с полицията, преследвала бус с 10 мигранти.

На входа на София, до Казичене, полицаите са направили опит да спрат автомобила, но шофьорът не се подчинил и се блъснал в полицейските коли.

По-късно пред болницата, в която беше приет пострадалият полицай, главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че подава оставка от поста. Заедно с него си тръгва и заместникът му гл. комисар Станимир Станев.

По думите на Тодоров последният пътен инцидент с тежко ранен полицай при преследване на автобус с мигранти е показал липсата на законодателни промени в защита на униформените на пътя и срещу трафика на хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови