Полицията арестува 13 бежанци в частен дом в "Модерно предградие"

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2015 в 20:44 3785 3

Полицията залови 13 бежанци в столичния квартал "Модерно предградие", предаде БНТ, която се включи на живо по време на акцията.

Бежанците са в частен дом и ще бъдат задържани. Те нямат документи и първоначално ще бъдат третирани като нелегални емигранти. Твърдят, че са от Ирак и Сирия. Ако това се окаже истина, вероятно ще получат хуманитарен статут и ще останат у нас.

Вчера 36 пакистанци са били екстрадирани от България, тъй като Пакистан не е арена на бойни действия.

Един от арестуваните разказа пред камерата, че е платил 200 евро и е докаран в България с кола.

Досега акциите на полицията за нелегални емигранти бяха главно в района на ул. "Цар Симеон", където има много хостели, ползвани от мигранти. За пръв път обаче има акция в населен с роми квартал.

Напоследък ромската общност все по-активно се включва в трафика на бежанци, беше коментарът на БНТ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2015 в 00:34

Защо си мисля ,че преди нахлуването на САЩ в ИРАК и преди арабската пролет в Сирия са взимали далеч по-добри пари от нас след вече кажи речи 10 години в ЕС, клуба на богатите и красивите :). И това ако не е ирония. Така и не се разбра арабската пролет за какво е беше след нея само черни знамена и джихад иде.

24.09 2015 в 22:16

Гледах записа на БНТ - и те центрираха върху плачещата жена, но все пак споменаха, че това са 13 души от които само 3 жени. Ебати бежанците. Ако мъжете наистина са от Сирия/Ирак, по-скоро би било добре да се наричат "посранци"

Не знам малкото жени от вълните на нашествениците какво им е честно казано - постоянно има доклади, че в бежанските лагери в западна Европа стават изнасилвания и насилствена проституция. Западняците са безкрайно изненадани естествено, и както обикновено не правят нищо за истинското подтисничество над жени - които, особено реалните бежанци сред тях, са в крайно уязвима позиция и общо взето това, от което бягат ги следва в Европа.

24.09 2015 в 21:21

Екстра!
Сега ги счупете от бой и ги пуснете да разкажат на света за ужасите на българската действителност.
Останалите сами ше ни избягват.
Е така се пази суверенитет,не с празни приказки и брюкселски дантели.

A щом и мангалите са в играта,значи спукана им е работата на резаните...