Побой над трети високопоставен служител

Юлиан Христов 05 януари 2012 в 21:55 3190 0

Александър Александров Снимка: БГНЕС
Александър Александров Снимка: БГНЕС

 

Трети високопоставен служител от държавната администрация е бил нападнат и бит пред дома си. Това е Александър Александров, член на Комисията за защита на конкуренцията.

За случая потвърди пред OFFNews.bg директорът на СДВР Валери Йорданов. Александров е бил нападнат и бит от непознати на 19 ноември 2011 година. Не е ясно защо случаят излиза на бял свят едва сега.

Александров е нападнат пред дома му на ул. „Солун” в квартал „Борово” в София. Той сам подал сигнал за инцидента, уточни Йорданов, но не обясни кога и дали това е станало непосредствено след побоя или по-късно. Комисар Йорданов не даде подробности по разследването и дали инцидентът е заснет от охранителни камери.

Александров е нападнат дни преди побоя над директора на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов. В края на декември пък, в близост до мястото, където той е бил нападнат, беше бит и шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов.

Полицията разследва случая аз не мога да ви кажа нищо, защото и аз не знам нищо повече. Но така или иначе е абсолютно сигурно, че няма никакви лични мотиви и не знам защо някои тиражират такива неверни неща. Очевидно някой иска нещо друго да внуши в обществото. Това коментира пред OFFNews пострадалият Александров. Той смята, че нападението срещу него е свързано единствено и само с работата му, но не може да каже кое от всичките решения на комисията, които за миналата година са около 1500, е накърнило нечии интереси. Самият Александров е разгледал близо 300 дела за през 2011 година.

На въпрос дали е имало и други запахи срещи него преди това, той каза: „Не мога да ви отговоря, това са въпорси, с които ще се занимава полицията. Не мога да ви кажа нищо, не съм разследващ орган“. С мотива, че тече разследване Александров не поясни и дали пред входа на кооперацията му има охранителни камери и дали нападението е заснето. „Разбирам, че това представлява медиен интерес. Медиите нито ще помогнат да се намерят изпълнителите, нито поръчителите, нито ще осигурят сигурност на мен и на семейството ми. Има си компетенттни органи и те се занимават с тези случаи. От медийния шум, освен че и тези които не знаеха, разбраха къде живея, не знам какво друго положително произтича от всичко това“, коментира още Александров в отговор на въпрос защо случаят е потулен и не е влязъл в сводката на МВР.

Александров не пожела да даде подробности около нападението и за това колко са били нападателите му. Той не коментира и дали вижда връзка и тенденция в нападението над висши държавни служители. „Това е въпрос на разследване от страна на компетентните органи. Аз как да ви кажа - дори не ги познавам тези хора“, беше отговорът му.

Александър Александров е роден на 14 януари 1965 година в Ямбол. Има висше икономическо и юридическо образование. Сегашният му мандат в КЗК е втори. Той е бивш дългогодишен член на Централната избирателна комисия (ЦИК) от квотата на БСП и неин говорител. Александров е юрист и е бил адвокат в Софийската адвокатска колегия.

Порожанов също е свързан с червените среди - той е бил съветник на премиера Жан Виденов през 1995-1996 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови