Пирогов: Относително спокойна новогодишна нощ. 3-годишно дете е прието след домашно насилие

OFFNews 01 януари 2021 в 14:02 4947 0

Относително спокойно дежурство в новогодишната нощ е имал екипът на Пирогов, отчете на брифинг професор Николай Габровски - началник на клиниката по неврохирургия.

През изминалото денонощие през болницата за спешна помощ са преминали 400 пациенти, от които 90 са постъпили в новогодишната нощ - основното след полунощ.

10 души е трябвало да потърсят лекарска помощ заради злоупотреба с алкохол. Повечето от тях са били млади хора.

В Благоевград тази нощ е станала тежка катастрофа, в която е пострадало 8-годишно детето, настанено в реанимацията на болницата. То е със сериозни травми, като състоянието му е стабилизирано.

Постъпило е и 3-годишно дете от Костенец с тежки травми и сериозни съмнения за домашно насилие. Детето е оперирано с кръвоизливи около мозъка, било е оперирано и е в реанимация. Предстои полицията да провери дали върху детето е упражнявано насилие.

В болницата са прегледани и 50 пациенти с коронавирус, като петима от тях са имали нужда от прием в отделение и кислородно лечение.

Общо 198 639 души са преминали през "Пирогов" през 2020 г. 35 372 от тях са останали на лечение. 13 000 души със симптоми на COVID-19 са преминали за цялата година, 3000 са лекувани. Към момента в болницата са настанени 205 души с коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови