Откриха втора жертва под останките на хотел "Вероника"

Задържан е собственикът на Фирма"Дигинг"

OFFNews 09 април 2015 в 20:08 4973 0

Екипите, които разчистват руините на срутения хотел "Вероника" в курортен комплекс "Слънчев ден", са намерили останки от човешко тяло. Все още разследващите не са индентифицирали още самоличността на жертвата. В момента на мястото пристигат екипи на полицията и следователи, за да извършат  нов оглед.

По-рано днес стана ясно, че собственикът на фирма "Дигинг" - Георги Георгиев  е арестуван във връзка със срутването на хотел "Вероника".  Местните хора твърдят, че Георгиев е накарал работниците да започнат да рушат стоманено-бетонната конструкция и е причинил инцидента със срутването. Георгиев е бил обявен за издирване и е бил задържан в селище във Варненска област, съобщи БНР.

Открита е и още една фирма, която е участвала като подизпълнител в разрушаването на хотела, т.е. вече фирмите, включили се в него, стават общо четири. Всер още се издирват трима сред руините. Те са Йосиф, Манол и Тодор от Девня.

Комисар Красимир Тотев, директор на областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност", каза, че разчистването много е напреднало. Достигнати са вече помещенията, в които е парното. В момента се изследва асансьорната шахта.

През цялата нощ операцията ще продължи. Утре до обяд се надяваме да имаме вече и конкретни резултати, каза комисар Тотев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !