Още две жертви на пътя, 22-ма са ранени за денонощие

OFFNews 02 септември 2018 в 11:56 3548 1

Снимка БГНЕС

Още две жертви взеха българските пътища за денонощие.

Двама са загинали и 22-ма са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщи агенция "Фокус", като цитира пресцентъра на МВР.

В София са станали три тежки и 37 катастрофи. Петима са били ранени при тях.

Тази сутрин към 7:30 ч. между Струмяни и Сандански се сблъскаха лек автомобил "Опел" с румънска регистрация и микробус с българска. Пострада един човек - водачът на микробуса, който е откаран в болница в Сандански без опасност за живота, предаде БГНЕС. Той е със сериозни травми на краката.

Заради инцидента главен път Е-79 бе затворен в продължение на два часа, а през това време пътуващите към Гърция бяха пренасочвани към обходни маршрути.

От януари на пътя у нас са загинали 400 души, а 5636 са пострадали. Жертвите са с 22 по-малко, отколкото през същия период на 2017 г., изтъква полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

1

безпартийна

02.09 2018 в 20:40

Защо се надяваме, че караме по добри пътища? И защо вярваме, че караме добри коли? Последните могат ли да ни спасят от джигит по пътя? Кога ще се научим, че трябва да спазваме ограниченията на пътя, защото те са сложени точно защото пътят е безобразен. Това не оправдава строителите му, но спасява живот. И г-да управляващи, снижете ограничението от 140 км/час по бутафорните си магистрали. По много по-качествени пътища, ограниченията в Германия и Франция са 90 км/час!