Нов случай на насилие над животно: жена намери труп на куче пред вратата си, подозира съсед

OFFNews 21 ноември 2022 в 10:53 1845 2

Снимка Стопкадър

Труп на куче намира пред вратата на дома си преди дни Славка от чирпанското село Найденово. Това не е първият подобен случай - в селото подозират съсед, който ги и заплашва и срещу когото са подавали безрезултатно сигнали до полицията и прокуратурата. За да дадат гласност, се обръщат към телевизия.

"Обадих се на съпруга си. Той го взе. Уплаших се", разказва Славка пред bTV тази сутрин. 

"Предполагам, че е на комшията Георги. У тях влиза, от тях излиза", допълва съпругът Венци.

За живото включване от селото са се събрали още хора от селото. Възрастен мъж на име Стою твърди, че въпросният съсед се отнася жестоко към животните, малтретира ги и заплашва съседите. Имало случай, в който кучето е било оставено вързано дни наред, без в къщата да има някой, без да са му оставени храна и вода. Отвързали го и започнали да го хранят.

Заради поведението на съседа си сложил камери. Реакцията била заплахи, "че щял да ме убие като това куче - мен и жена ми". Обърнали се към властите - не могли да докажат заплахи. Веднъж Стою намерил тяло на котка пред вратите си.

Телевизионният екип опитал да разговаря с Георги, но без резултат.

Преди дни жестокият побой над добродушно улично куче на име Мечо в Карпузица предизвика огромно възмущение и доведе до ареста на предполагаемия извършител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

1

ob1

21.11 2022 в 11:01

И тук е същото - хората подавали сигнали, а ония капути от полицията не са свършили НИЩО! Какви са наказанията за тая безполезна паплач, която изхранваме с данъците си?