Непознати заклаха и откраднаха 7 животни от открит зоокът край Стара Загора

OFFNews 05 декември 2015 в 19:06 5606 7

Снимка bTV

Мястото на убийствата.

Неизвестни извършители са заклали две мъжки камерунски кози и пет заека в зоокъта край Старозагорските минерални бани, след което са отнесли телата им, предаде БГНЕС.

Извършителите на зверското престъпление са разбили катинара на вратата, разрязали са телената ограда, след което са стигнали до животинките. По капките кръв, водещи до езерото, се смята, че телата на животните са натоварени на кола и откарани нанякъде.

„Ние, от Граждански клуб "Липа" се надяваме компетентните органи да открият и накажат извършителите на грозното деяние. Аз със собствени усилия и приятели ще възстановим щетите, за да може малки деца с родителите да се радват на животните там. Чрез медиите се обръщаме за съдействие от граждани, за откриване на извършителите", заяви представител на клуба.

Преди 2 години граждански клуб "Липа"-Стара Загора създава дома за животни, където хората от околността да идват и да им се порадват. В него има над 20 патици, 8000 риби, 24 токачки, четири камерунски кози, шест заека, както и два кеклика.

Полицията работи по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови