Намериха живи изчезналите момчета в Стара планина

Юлиан Христов 20 май 2014 в 16:52 43027 29

Намерени са трите момчета в местността „Джендема” в Стара планина, след почти четиридневна акция по издирването им, съобщиха за OFFNews от МВР.

По-рано днес стана ясно, че хеликоптер на Гранична полиция, който се включи в издирването, е открил три топлинни индикации.

От МВР обясниха, че младежите са в добро състояние и ще бъдат прегледани от медици. Младежите са открити над село Тъжа, като ще бъдат свалени в селото с военния вертолет, който се включи в издирването им.

Издирването на момчетата продължи три денонощия, като в това бяха ангажирани повече от 50 спасители и доброволци, три хеликоптера и парапланеристи. 

Спасителите обходиха района на Южен Джендем, Малка-голяма Бъзовица, хижа "Тъжа" и местността Триглав.

В събота Виктор, Веселин и Христо тръгнаха неподготвени за планински преход към хижа "Рай". Тази местност е импровизиран сборен пункт, откъдето потеглят и се връщат екипите на спасителите. През цялото време на място бяха и родителите на момчетата.

По-рано днес спасителите откриха и колата на момчетата. В нея беше намерена и екипировка. Не е ясно обаче защо момчетата са потеглили, без да вземат по-дебели дрехи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!