Мистерията около българчето, изчезнало в Атина, се задълбочава

OFFNews 02 май 2015 в 15:35 6316 0

Издирването на 4-годишната Ана Борисова, която от 10 дни е в неизвестност, продължава. Мистерията обаче се заплита още повече, след като в полицията постъпи снимка на жена с дете, чакащи такси в района на квартал Пиреа. 

В момента, в който от полицията официално съобщиха, че детето на снимката не е малката Ани, адвокатът на родителите Ставрос Георгиу категорично заяви, че майката е разпознала детето си на снимката. По думите му Димитрина безспорно е познала детето си, като е казала, че бузите и профила на лицето са на дъщеря й, съобщава Нова телевизия. 

“Една майка разпознава детето си дори и снимката да е в далечен план, като тази”, каза още Георгиу. Полагат се усилия за подобряване на качеството на фотоса. Адвокатът смята, че се крие информация от родителите на детето: “Не ни казват всичко. Имат в ръцете си важни показания. Научих, че някой е дал показания за това, че е видял детето на ул. Тира в кв. Кипсели. Научих още, че са издирили и собственика на таксито. Нека се покаже публично тази снимка”.

Според официална информация полицията все още няма информация за малката Ани.

Родителите на момиченцето обещават 5 000 евро на този, който намери дъщеря им.

Припомняме, че Ани изчезна на 21 април в района на площад „Омония” в центъра на Атина. Сигналът за изчезването бе подаден от майката на момичето. Пред полицията Димитрина е споделила, че е оставила за няколко дни детето си на приятелка-сънародничка, тъй като искала да се прибере до България. Когато се върнала, приятелката ѝ съобщила, че извела детето на разходка и го загубила. В последствие се оказа, че майката знае само малкото име на приятелката си. 

Два дни след като бе подаден сигнал за изчезването на детето се появи мъж от България, който твърди, че е билогичният баща на Ани. Той напълно опровергал показанията и установил разминаване в датите, дадени от майката Димитрина Борисова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови