Мъжът, нападнал с брадва полицай, с три обвинения

OFFNews 03 април 2016 в 15:55 2759 3

Мъжът, който нападна с брадва и бе прострелян от полицай, вече е с три обвинения, съобщи Районна прокуратура-Казанлък.  

Антон Чавдаров, на 39 г. от Казанлък, е обвинен за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител, за закана с убийство на полицейски служители, както и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни служебните си задължения. 

Снощи в 20.40 часа е бил подаден сигнал на тел. 112, че в в жк "Изток" в града пияният Антон Чавдаров поврежда чужд мотор. На местопроизшествието отишли трима полицейски служители от РУ на МВР-Казанлък, те отправили предупреждение към Чавдаров да преустанови действията си, при което той се насочил с брадва в ръце към тях и отправял заканителни реплики от рода на: "Ще ви видя сметката", както и ругатни. Когато Антон Чавдаров се приближил с брадвата на седем метра разстояние от полицаите, един от тях произвел предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха. Чавдаров продължил да се движи с брадвата в ръце и, достигайки на три метра от служителите на МВР, полицаят произвел втори изстрел със стоп патрон, при който е причинил охлузване и леко кръвонасядане в коремната област на обвиняемия. Чавдаров е бил откаран в болницата, където му е бил извършен медицински преглед и му е била взета кръвна проба за изследване на алкохолното съдържание в кръвта. Дежурният лекар е преценил, че травмата е лека, той не се нуждае от допълнително лечение и го е освободил.

Обвиняемият Антон Чавдаров е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои да бъде внесено искане в Районен съд-Казанлък за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.
Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък продължават процесуално-следствените действия по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!