Мъж опита да убие 15-годишно момиче в Перник (обновена)

OFFNews 18 януари 2016 в 12:20 14389 7

15-годишно момиче е било нападнато от мъж, след като е намушкано повече от 10 пъти с нож на спирка в Перник.

Тя е била нападната от неин познат, който вече е задържан. Няма опасност за живота на момичето.

Инцидентът е станал тази сутрин на спирка на градския транспорт.

Момичето и мъжът, за когото има информация, че е на 28 години, стояли на спирката и с пристигането на автобуса той започнал да забива ножа в тялото на момичето, след което го завлякъл вътре.

Твърди се, че по тялото на момичето имало повече от 10 прободни рани. Сигнал за инцидента е подаден от пътник в автобуса. Шофьорът свалил табелата с желанието да закара по-бързо пострадалата в болница, но в това време дошли полиция и линейка.

От прокуратурата заявиха, че са започнали разследване по случая. Според събраните към момента факти разследването е срещу Радослав Колев от Радомир за опит за убийство по хулигански подбуди. Инцидентът е станал днес (18.01.2016г.) около 08.30 часа на автобусна спирка в гр. Перник. Радослава Колев е нанесъл 13 наранявания с нож по тялото на 15 годишно момиче, без личен мотив, по хулигански подбуди. Момичето е настанено в болница, съобщават от държавното обвинение.

На място са извършени неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, назначена е съдебно медицинска експертиза.

Извършителят Радослав Колев е задържан от полицията. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан от прокурора за 72 часа, след което да се поиска вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Радослав Колев е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание Колев е изтърпял в Затвора Бобов дол на 23.07.2012г.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови