Маскарад: Заловиха мигранти в частна линейка, преоблечени като медици и пациенти

OFFNews 03 декември 2022 в 12:10 3997 2

Линейка

Снимка Архив

Линейката е била закупена от автокъща в София от фирма без дейност

Група от 14 мигранти е била заловена в линейка в Бургаско, край средецкото село Драка. Те били облечени като медици и пациенти и са се придвижвали с частна линейка, оборудвана с медицинска апаратура и синя сигнална лампа. 

Линейката е била закупена от автокъща в София от фирма, която е била регистрирана в началото на ноември и няма никаква дейност, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Целта е била колата да се използва точно за трафик на мигранти. По наша информация това е бил първият курс на линейката, каза още той. 

Колата е спряна след анализ на риска от патрул на жандармерията между две бургаски села- Калоянов разказа, че шофьорът бил облечен с престилка на фелдшер. Водачът е българин, от София, без криминални регистрации. 

В него са открити наркотични вещества, уточни прокурор Мария Маркова. По думите й линейката не е била с включени светлини при спирането й. 

Мигрантите са от Сирия, Тунис и Либия. От полицията коментираха, че заради затегнатия контрол каналджиите стават все по-изобретателни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови