Магистрала Тракия - затворена от Ямбол до Бургас, в Поморие вадят коли от преспите (обновена)

OFFNews - Бургас 28 февруари 2018 в 16:20 9623 3

Снимка OFFNews

Пътници бутат закъсал тролей в Бургас

Основни републикански пътища в област Бургас са затворени или с ограничения заради продължаващия снеговалеж. АМ „Тракия“ е затворена между Ямбол и Бургас. Алтернативният маршрут – пътят „Петолъчката“ – Бургас е проходим, но забранен за автомобили над 12 т. Обходният маршрут по направление Ямбол - Бургас е по път Ямбол – Елхово и по път Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Ограничено е движението за всички автомобили по пътя Поморие – Слънчев бряг, както и по пътя Руен – Горица поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания. Коли не могат да се движат и по участъците, Миролюбово – Каблешково; Варовник – Вълчаново ханче; Вълчаново ханче – Малина; Дюлино - Русокастро, както и цялата третокласна мрежа в Средец и общинската пътна мрежа в Айтос. Забранен за всички МПС е пътят Каблешково – Ахелой и Бургас – Каблешково.

Недобре почистените улици в град Бургас създават абсурдни ситуации. Поне два случая, при които пътници се налага да бутат превозните средства на градския транспорт, имаше тази сутрин. Тролей не можа да изкачи лекия наклон на пресечката между бул. „Мария Луиза“ и моста на Океански риболов. Пътници избутваха превозното средство, а друг тролей беше закъсал на самия мост. В „Долно Езерово“ тази сутрин отново пътници се е наложило на бутат автобуса, който е затънал в пряспа сняг, заради недобре почистените улици в квартала. Превозното средство е поднесло и се е ударило в автомобил. Няколко шофьори се притекоха на помощ и дърпаха с колите си автобуси на градския транспорт.

Села в Малко Търново са без електроенергия вече 40 часа, обстановката в Странджа е усложнена заради паднали дървета. За две от селата са закарани агрегати.

Неучебен ден е обявен утре за всички училища от общините Бургас, Камено, Несебър и Средец. До края на седмицата няма да учат в Карнобат, Малко Търново, Поморие, Созопол и Сунгурларе.

Всички пациенти на хемодиализа са обслужени, информират от УМБАЛ – Бургас. Петима от тях ще нощуват в болницата, за да не се рискува животът им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

01.03 2018 в 02:39

Не се бута. Важното е някое колело да зацепи за нещо, без да забуксува в снега. Иначе ще го заледи.
Ако шофьорът знае какво да прави, и ако е казал на бутащите - ще излезе.
Между другото - става удивително лесно. И още по-удивително малко хора знаят за какво става дума, макар че им се е случвало много пъти.

16193

2

SC

28.02 2018 в 23:47

Тия на снимката ме кефят какви са ентусиасти. То ей така се бута 15-тонна машина по нагорнище.
 
X

Да помогнем на украинските деца!