Българи блокирани и в Париж заради отменен полет

OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2018 в 16:15 2684 0

Българи са блокирани на летище в Париж заради отменен полет на "Уиз Еър" до София вследствие на лошото време, съобщиха от външното министерство, позовавайки се на информация от посолството ни в Париж. 

По данни на български граждани, осъществили контакт с мисията ни във френската столица, на летище "Буве" се намират общо около 130 пътници, част от които българи, които чакат пренасочване и намиране на други подходящи полети.

От българското посолство в Париж са се свързали с местното представителство на авиокомпанията, откъдето са били информирани, че всеки пътник е получил на електронната си поща предложение с възможностите за придвижване с други полети на авиокомпанията.

Всеки пътник трябва лично да се свърже с представителите на "Уиз Еър" за анулирани полети на телефоните на авиокомпанията във Франция +33170700852 или в София +35924928367 и да обяви своя избор на полет.

Българските граждани могат да се обърнат и към представителството на "Уиз Еър" на летище "Буве", където да заявят своето желание за пренасочване на полета или за възстановяване на сумата.

От авиокомпанията са информирали още, че в случай на невъзможност за транспортиране на част от пътниците в рамките на деня, те могат да се настанят в хотела на летището, където да заплатят нощувката, а авиокомпанията се ангажира да възстанови тази сума след представяне на необходимите документи.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на българското посолство във Франция: +33 1 45 51 85 90, +33 1 45 51 85 90. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !