Quantcast

"Летището в Пловдив не съществува през нощта"

OFFNews Последна промяна на 23 ноември 2015 в 07:39 2214 3

Владимир Щърбанов
Владимир Щърбанов

Летище Пловдив не съществува през нощта. От месец юни то работи на дневен режим от 6 до 20 ч. Това заяви директорът му Владимир Щърбанов пред Нова тв.

Два самолета бяха пренасочени от София към летището в Пловдив заради силния вятър. Те кацнаха аварийно там, но пътниците - повече от 300 души - чакаха с часове в самолетите, защото нямаше кой да ги обслужи. През нощта на летището липсва физическият контрол и персоналът, който да прикачи стълбата към самолета. 

На въпроса защо при това положение самолетите са били пренасочени към Пловдив Щърбанов отговори, че той трябва да бъде зададен на РВД. Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" (ДП РВД) e на подчинението на министъра на транспорта.

Щърбанов коментира, че не съществува понятие като аварийно кацане по заявка. 

"Заходът е извършен правилно, но на несъществуващо летище. Трябва да се направи разследване, за да се провери как е допуснат такъв сериозен инцидент", заяви още Щърбанов.

Единият самолет е идвал от Дубай, другият - от Валенсия. Самолетите са кръжали над София, но тъй като горивото им е намаляло под допустимото ниво, са били насочени към Пловдив.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.11 2015 в 11:32

Дори и най-големите таланти на литературата не могат да създадат такъв гениален виц.Изключително!!!

23.11 2015 в 09:47

Тоше, не се пеняви толкова! Има си работно време, заплатата се взима за него.

23.11 2015 в 09:27

а през нощта вземате ли заплати бе, мама ви и хрантутници да еба ?