Над 300 пътници блокирани с часове на летището в Пловдив

OFFNews 22 ноември 2015 в 11:53 4381 2

Снимка БГНЕС

Над 300 пътници останаха блокирани с часове на летището в Пловдив, след като самолетите им бяха пренасочени от София заради силния вятър.

Единият самолет е летял от Дубай, а другият - от Валенсия. Самолетите са кръжали над София, но тъй като горивото им е намаляло под допустимото ниво, самолетите са насочени към Пловдив.

Пасажерите не успели да слязат от самолетите с часове, защото не е имало кой да ги обслужи. Причината е, че на летището няма достатъчно персонал и няма кой да покрива нощната смяна. Хората разказват, че не е имало дори кой да прикачи стълбата към самолета, като са успели да слязат едва след 3 часа сутринта.

"Тук няма жив човек от служителите на летището, не е ясно кога въобще ще се появи някой. Кацнахме в една тъмна нива, все едно сме в Конго. Няма светлина, няма жив човек", разказа пред bTV инж. Антон Маслев след 6-часов престой на летището.

Пътниците чакат заклещени в самолета, за да може някои да се сети да дойде със стълба да отвори самолета и да си тръгнат хората. Има малки деца и какво ли още не. В България няма аварийно летище за подобни случаи, това е пълен абсурд, възмути се той.

След като хората успели да слязат от самолета обаче те са се изправили и пред друг проблем - с какво могат да се придвижат до София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!