Изгониха пияна полицайка от къмпинг Златна рибка, тя подкара ауди и отказа дрегер

Срещу служителката на МВР-Стара Загора е започнало дисциплинарно производство

OFFNews Последна промяна на 14 август 2022 в 13:23 11332 6

Къмпинг
Къмпинг Златна рибка.

Млада полицайка от Стара Загора предизвика скандал на къмпинг Златна рибка, след което пияна се качи на Ауди А3 и отказа проверка за алкохол, съобщават от МВР.

Случаят е от тази сутрин.

Около 5:10 часа, в близост до разклона за с. Равадиново, област Бургас, служители на РУ - Созопол са спрели за проверка лек автомобил „Ауди А3", управляван от жена. Тя е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което й е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора. Служителката на МВР е къмпингувала на Златната рибка и е подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи. При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се е държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения. Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата, във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка.

По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност.

Случаят бе коментиран и от министъра на вътрешните работи.

"Ръководството на МВР няма да толерира подобни случаи и моментално ще взима мерки", заяви Иван Демерджиев.

По-късно днес стана ясно, че полицайката е временно отстранена от длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9169

6

dolivo

14.08 2022 в 18:05

в закона както в други европейските страни трябва да има служебно зачисляване на промили ако откажеш. Вземете Гърция или Холандия.

-4576

5

евроатлантик

14.08 2022 в 15:48

А бе, нещо много бойни полицайки се навъдиха! Доста примери има, като се започне от онази, която търчеше отнякъде и с явна наслада риташе в слабините окованите момчета пред МС. Наскоро минах край Трето районно и отпред видях цяла група от тази порода - задължително с опашки, прокарани зад бейзболните им шапки, нафукани до немай-къде. Особено ме впечатли една дребна, грозна, с ръце татуирани от пръстите до раменете. Такава "сбруя" беше накачила по колана си, че изглеждаше квадратна. Имам представа с какво е оборудван един полицай и се чудя какво още беше накичила тази мома? Но най-ме впечатли огромният кобур, който беше привързан с лента над коляното й, така, както са правили каубоите. Имам чувството, че носеше най-малко "Узи"... Боже пази, да си имаш работа с такова чудо!

904

4

luba6a2016

14.08 2022 в 14:53

през '82 свирехме в Норвегия и аз се качих пиян като дръвце да вадя колата от канавката,защото водача беше още по-пиян от мен и ни натика в канавката.Съседите позвъниха на полицията,те дойдоха и ни откараха в участъка.Заявиха ни,че ще трябва да дадем кръвна проба. Ние отказахме и докато се усетим,бяхме "защипани" от блюстителите на реда и съответно ни вземаха пробите,без да се дискутира.
Демокрация !!! в Норвегия полицаите не носят оръжие

910

3

8LCHQ997B0oOvWE

14.08 2022 в 14:05

След като визуално установяват,че е пияна,защо я пускат да шофира?Ако беше направила голяма поразия?Ясно е ,че са я изработили като са поели този риск.Уволнение на всички дэщери,снахи,балдъзи и тъщи от МВР.

16067

2

поп Дръвчо

14.08 2022 в 13:49

Вратичка за наши хора.

Няма лошо в отказа ама последствията трябва да са съвсем различни.

4702

1

Zlatko

14.08 2022 в 13:35

Не разбирам, как въобще се допуска отказ за проба. Какво правят полицаите:"много Ви моля, бихте ли били така любезен/а, ако нямате нищо против, да дадете проба за алкохол?"
Откажеш ли да дадеш проба -задържане, а колата на трупчета до изясняване на случая. Но ще кажат, че нямат ресурс за това.
 
X

STOP THE WAR! Чуйте новата песен на OFFRoad band