Издирват двама души за стрелбата в София снощи

Юлиан Христов 03 октомври 2018 в 07:55 3660 0

Двамата простреляни в снощи в София мъже са от криминалния контингент. 

Ранените са Божидар Лоански на 26 години и Ивайло Богданов на 38 години. Единият е лежал в затвора, осъждан е многократно за притежание на наркотици. Другият е осъждан за кражби в жилища и офиси.

По първоначална информация полицията издирва двама души за престрелката в столичния квартал „Стрелбище”. По все още непотвърдени данни нападателите избягали с различни автомобили, след като произвели изстрелите. А куршумите попаднали в телата на двама криминално проявени.

Простреляните са настанени в болници в столицата, с по две огнестрелни рани, но без опасност за живота. Единият е прострелян в гърдите, а другият в рамото.

От МВР подозират, че престъплението е резултат от разчистване на сметки в наркобизнеса.

Охранител на близкия фитнес център, който бил сред първите, видели ранените след стрелбата, разказа пред Нова телевизия, че две минути преди това на мястото имало черен джип. Това било записано и от охранителните камери на близката пицария, които са иззети от полицията.

„Чухме 4-5 изстрела и малко след това едното момче падна пред фитнеса. Беше сериозно ранен, в тежко състояние”, каза охранителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови