Голям пожар по пътя между Слънчев бряг и Обзор

OFFNews 06 август 2015 в 16:35 4123 1

Приблизително 150 дка. сухи храсти и треви горяха край пътя между курортите Слънчев бряг и Обзор, като пожарът започна около 14:15 ч. и борбата с него продължи над два часа.

Пожарът е възникнал в гориста местност край ресторант "Ханска шатра". Първоначално са изпратени две пожарни с шестима огнеборци, но впоследствие се е наложило да бъдат изпратени още четири пожарни екипа от Несебър, Бургас и Поморие.

При инцидента напълно е изгоряла намираща се в близост до "Ханска шатра" конюшна, като са изпепелени три коня и паркиран лек автомобил. Не са засегнати сградите на комплекс "Съни Бийч Хилс", разположени в близост до стихията.

Действията на пожарникарите по локализиране на огъня бяха силно затруднени от високите температури и отривистите пориви на силния вятър.

На пожарникарите помагаха служители от Държавно горско стопанство – Несебър, както и от Община Несебър. Участваха и доброволци.

Пътният трафик по главен път Бургас – Варна обаче продължава да е затруднен поради задимяване. Три полицейски автопатрули от Районно управление – Несебър подпомагат шофьорите в условията на намалена видимост. От сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Бургас призовават скоростта на движение да бъде съобразена с усложнената обстановка и да не се предприемат рискови маневри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!