Главен комисар Николов: Няма опасност за служителите и населението в Пловдив

OFFNews 16 февруари 2019 в 14:13 1841 0

Директорът на ГДПБЗН и окръжният прокурор на ​Пловдив Румен Попов бяха на мястото на инцидента с товарния влак на жп гарата в града. 

Директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов посетиха жп гарата в Пловдив, където рано тази сутрин дерайлира товарен влак.

Главен комисар Николов заяви, че реакцията на дирекцията в такива случаи е мигновена, има изготвен предварителен план за подобни инциденти и се работи заедно със служителите на НКЖИ.

"Не е имало изтичане на газ, няма пострадали. Извършва се непрекъснат контрол върху средата и няма никаква опасност както за служителите, така и за населението на Пловдив. Веднага след като се извършат огледите, след разрешение от прокуратурата, ще започне вдигане на локомотивите и двете цистерни, които все още не са изтеглени, за да се възстанови движението", уточни Николов.

Операцията по преместването е рутинна, ще се работи с кранове, с хидравлични инструменти, голяма маса трябва да се вдигне – свързана е преди всичко с механични дейности.

Дерайлирала е влакова композиция, причинени са имуществени щети, няма пострадали, няма изтичане на газ, подчерта и окръжният прокурор на Пловдив. По случая е образувано досъдебно производство, текат процесуално – следствени действия.

Той уточни, по разпореждане на главния прокурор след извършване на първоначален оглед от следовател към Окръжната прокуратура, към настоящия момент се очаква екип от Национална следствена служба, специализирани в областта на подобни инциденти или случаи. Пробите на машинистите са отрицателни и за употреба на алкохол, и за наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови