Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на частичния вот в община Ракитово

Диана Варникова 02 юли 2022 в 13:24 833 0

Ракитово

Снимка Архив

Ракитово

Утре в община Ракитово ще се проведат частични избори за кмет на родопската община. Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден в град Ракитово, Костандово и село Дорково. Инспектори от РСПБЗН-Велинград и полицейски служители са извършили проверка на помещенията за гласуване. Ръководствата на ОДМВР и РУ-Велинград са в контакт с областната администрация и Общинската избирателна комисия в Ракитово.

По време на изборите полицаите ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на полицията могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Велинград ще работят днес от 08.30ч. до 17.30ч. и на 3 юли от 08.30ч. до 18.30ч. Ще бъдат връчвани изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези, които са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати, ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика