Дисциплинарно уволнен след операцията в Лясковец става зам.-шеф в ГДНП

OFFNews 11 август 2021 в 15:56 10124 0

Снимка Снимка ГДНП

Старши комисар Атанас Илков поема поста зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция". Той е преназначен със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков и поема ресорите Криминална и Икономическа полиция. Ст. комисар Илков е представен официално пред състава на главната дирекция от главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, се казва в съобщението на ГДНП.

Илков нашумя покрай операцията в Лясковец, при която загина командос Емил Шарков. През 2014 г. тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров изпрати командоси срещу барикадирал се психично болен човек. При престрелката загина Шарков, а други трима бяха ранени. Лазаров запази поста си, но Атанас Илков, който по това време е директор на отдел "Криминална полиция" в Главна дирекция "Криминална полиция", бе уволнен дисциплинарно.

По-късно Илков заведе и спечели дело и бе върнат в системата на МВР.

Ст. комисар Атанас Илков е магистър по право. В МВР е от 34 г., преминавайки през различни нива на професионално развитие. Специализирал е в Международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови