Дискотеките: палки, тупалки и фолк елит

01 март 2012 в 20:20 6444 1

Снимка от габровски поп -фолк клуб
Снимка от габровски поп -фолк клуб

Масов бой с участието на 20 души се разигра пред столичното заведение "Биад". Скандалът е бил предизвикан от пиянска свада след 5:10 ч тази сутрин. В неделя  банда, начело с мъж с екзотичния прякор Дъмпела, нахлу в столичното заведение „Дежа вю“ , където нападна шампиона в ММА Благой Иванов – Багата и го намушка с нож.

OFFNews.bg  се свърза с 22- годишната Т.П., редовна посетителка на столичните дискотеки. Ето нейния разказ за обстановката и атмосферата в дискотеките.

Всеки петък в полунощ десетки се редят на опашка пред поп-фолк заведенията. „Елитът“ на София, обаче не чака търпеливо на опашката, а минава през VIP – входа. Охраната не претърсва ВИП-клиентите за пистолети, ножове, палки и всякакви други оръжия. Напротив, дори позволява и на охраната на „випаджиите“ да последва шефовете си, добре заредена с оръжия.

22- годишната девойка споделя, че често в разгара на купона се притеснява дали няма да стане жертва на мераците на "ВИП-овете". "Пази Боже, да си добре изглеждаща девойка - тогава имаш избор или за една вечер да бъдеш „ВИП- дамата“, или ако се дърпаш, ще търпиш извращения и унижения.

За мъжете картинката не е по-различна, на фона на мускулестите „ВИП-персони“, гледащи с недосегаем поглед, обикновените мъже в столичните чалготеки, не рядко стават жертва, като обикновено се започва с „К'во зяпаш, бе?" След това схемата е проста: започва меле, компанията на обикновените често се страхува да защити приятеля си, защото „ВИП-а никой и не го пипа“.

Ако заведението е собственост на бизнесмен, който желае да има мир в дискотеката, охраната извежда потърпевшия и там мелето продължава. Нерядко обаче стават критични ситуации пред погледа на охраната, но там, където играе парата, охраната е слугата и само гледа отстрани, а обикновеният гражданин търпи бой, палки и тупалки.

Т.П. разказва, как преди две седмици, посещавайки столично заведение около 2 часа влязла голяма компания от "бизнесмени", музиката спряла за секунди, след това оркестъра и поп-фолк певицата започнали да пеят "химн, измислен за въпросният господин". После музиката продължава по негов избор, хвърчат пари, хвърлят се салфетки на земята, на ВИП - сепарето се редят линии с кокаин и един по един посетителите си тръгват. Причината - ВИП-ът е известен мафиот, предизвикващ страх в посетителите, защото очакват всеки момент да стане поредното сбиване, което може и да не остане без жертви.

Обикновено около 2 часа след полунощ, след като са изпили поредното уиски, столичните „тарикати“, похарчили сума, равняваща се на няколко нормални заплати, спокойно тръгват към тоалетните. "Не е тайна, че там си осигуряват, онзи „вълшебен прашец“, който да ги зареди с енергия и след това да имат силата да продължат да се наливат", добавя тя. Доброто им настроение се поддържа от полуголи певици, поздравяващи ги в песни като „Милионерче“, „Бате шефе“, „Тигре-тигре“, „Той е шефа, прави си кефа“.

ПП: Инициалите на Т.П. са сменени. Младата жена категорично отказа да се споменават имената на въпросните заведения и на ВИП персоните, които среща там. А въпросът ни защо ходи там, след като атмосферата е такава, я изненада.

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!