Девет души са задържани при спецакцията в Чирпан и Стара Загора

OFFNews 17 февруари 2020 в 10:23 2476 0

Деветима са задържани при специализираната полицейска акция срещу битовата престъпност в Чирпан и Стара Загора. Това обявиха пред журналисти главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде бТВ. 

Първите двама са задържани в чирпанското село Зетьово по обвинение за въоръжен грабеж. Полицията продължава претърсванията в още четири чирпански села.

Седем души са задържани в РПУ-Стара Загора по обвинение за взломна кражба.

Акцията в Чирпан не е инцидентна кампания, коментира главният прокурор Иван Гешев.

Той предупреди, че мерките срещу битовата престъпност ще бъдат постоянни.

Рано тази сутрин започна полицейска операция срещу битовата престъпност в Чирпан, село Зетьово и Стара Загора. Акцията е свързана с проверка на адреси и разпит на хората. На мястото да главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев.

Акцията е във връзка с разпоредените от главния прокурор мерки срещу битовата престъпност в страната.

Миналата седмица полицейски операции имаше и в Самоков, Пазарджик и Враца. По неофициално данни бяха задържани петима души. Бяха връчени 10 електронни фиша по ЗДвП, след проверка на 4 търговски обекта на един от тях е съставен акт за липса на разрешително за развиване на търговска дейност. Образувани бяха 4 бързи полицейски производства. Преди това се проведе и акция във Варна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София