Акции срещу битовата престъпност в Самоков, Пазарджик и Враца

OFFNews 14 февруари 2020 в 10:51 1543 0

Три специализирани акции срещу битовата престъпност се провеждат в Самоков, Пазарджик и Враца. 

В Самоков и в няколко села в района е засилено полицейското присъствие. Полицията проверява автомобилите и хората от криминалния контингент. 

По неофициална информация има петима задържани, които са криминално прояви, предаде бТВ. От рано сутринта в ромския квартал в Самоков са влезли полиция и жандармерия. Спират се за проверка повечето коли, които излизат от квартала.

В село Търнак, община Бяла Слатина също се провежда специализирана операция, съобщи БНР. В селото миналата седмица бяха извършени няколко умишлени палежи на къщи, за които бяха задържани три лица. 

В Търнак са извършени проверки на 189 лица и 162 автомобила. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване. Съставени са 15 акта за различни по вид нарушения и 20 фиша по Закона за движение по пътищата. Отнети са 3 свидетелства за правоуправление на МПС заради неплатени глоби.

Освен това са връчени са 10 електронни фиша по ЗДвП. Проверени са 4 търговски обекта, като на един от тях е съставен акт за липса на разрешително за развиване на търговска дейност. Образувани са 4 бързи полицейски производства.

В четвъртък се проведе и акция във Варна. Целта на операцията е престъпления в транспорта и издирване на лица, които са се укрили от наказателно преследване, от изтърпяване на наказание по влезли в сила присъди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови