Десетки почетоха паметта на загиналите в "Индиго"

OFFNews 21 декември 2011 в 14:01 2889 0

В памет на загиналите 7 деца
В памет на загиналите 7 деца

Десетки опечалени се събраха днес пред паметника, издигнат за седемте загинали в дискотека "Индиго" деца преди 10 години.

Сред присъстващите бяха родителите на жертвите, както и близки и приятели.

В организирано поклонение пред паметника до националния стадион "Васил Левски" беше и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той коментира, че не бива да бъдат забравяни инциденти, като най-важното е да се стремим да не допускаме подобни трагедии.

На възпоменанието беше отслужена панихида в памет на седемте деца.

Бяха положени венци и цветя с ленти, на които пише „Не сме ви забравили”. 

Светлана Захариева, майка на загиналата Любомира коментира, че на децата трябва да им се припомня трагедията, за да бъдат внимателни.

„Нека да се говори, трябва децата да знаят“, заяви тя.

„Виновна не е прокуратурата, която три пъти не можа да напише обвинителен акт, не е виновен и съдът, че не знаеше кой закон да приложи“, коментира опечалената майка на въпрос дали обвинява някого. Според нея трябва да има норматив, който да защитава сигурността на децата, необходима е наредба за сигурността на обществени места. Тя сподели, че преди 10 години е изпратила на дискотека Любомира, за да отпразнува отличния край на срока, като добавя „обвинявам само себе си, че я пуснах“. Кметът на София Йорданка Фандъкова, която също присъства на поклонението,  каза, че "10 години си задаваме винаги едни и същи въпроси, правим едни и същи изводи, но важното е да помним - затова сме тук".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови