Ден на траур в Сливен заради Симона

OFFNews 09 ноември 2015 в 07:50 6569 4

Снимка Фейсбук

Ден на траур е обявен днес в Сливен заради трагичната смърт на 15-годишната ученичка Симона, убита в петък. Момичето бе наръгано с нож пред училището си от 28-годишния Димитър Иванов, погребението е днес. 

Учениците от професионалната гимназия по икономика в града ще работят с психолози, за да преодолеят стреса. Специалистите ще се срещат и с родителите на децата. 

Прокуратурата ще поиска днес постоянен арест за убиеца, който вчера бе преместен от болницата в килия и е със 72-часова мярка "задържане под стража". След убийството на Симона, той рани още двама души и се простреля с газов пистолет. Повдигнати са му обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство. Първото обвинение е за убийство с особена жестокост, а второто - за опит за убийство на повече от един човек.

Заради траура днес няма да се състоят церемониите по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на Сливен Стефан Радев и полагането на клетва на общинските съветници. Областният управител Димитър Сяров насрочи събитията за утре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!