Четирима загинаха при катастрофа на български автобус в Турция

Юлиан Христов 21 януари 2012 в 21:47 1770 0

Електрозахранване. Снимка: Лъчезар Вълев
Електрозахранване. Снимка: Лъчезар Вълев

Четирима души загинаха в катастрофа на автобус, превозващ пътници от Турция за България. И четиримата са с двойно гражданство - българско и турско.

Според Турската държавна телевизия загиналите са Али Якуп Билал, 64-годишен, Ведат Джан на 57 години, Айтен Биргюл на 53 години, Анъл Гюл на 10 години.

От общо 27 ранени, десет също имат българско гражданство.

Пътническият автобус, движещ се по направление Турция-България, катастрофира на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой в Турция. По данни на турската полиция, водачът на автобуса е изгубил контрол над превозното средство заради снежната покривка, вследствие на което автобусът се е преобърнал и паднал от 20-метрова височина край пътя.

Девет от ранените са били в по-тежко състояние. Седем от тях остават на лечение в болницата в Лозенград.

Двама, които са с по-тежки травми, са транспортирани в болницата в Одрин. Останалите прегледани пътници от автобуса са освободени да се приберат в България.

Двама от загиналите при катастрофата в Турция са български граждани, съобщиха по-късно от Министерство на външните работи. Ранени са около 30 от пътниците, от тях около 10 са български граждани. Всички са настанени в болницата в гр. Къркларели. Генералният консул на България в Одрин е в болницата, за да окаже необходимото съдействие. Обстоятелствата около катастрофата се изясняват.

 
Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови