Четирима се удавиха в Бургаско за три дни

OFFNews Последна промяна на 12 август 2018 в 17:28 3733 0

Четирима се удавиха в Бургаско за три дни

Четирима души са се удавили в Бургаско в рамките на три дни.

Два от случаите са станали в петък, а другите два са от събота и неделя, съобщават от ОДМВР-Бургас.

На 10 август в Районно управление - Несебър е получено съобщение за открито мъжко тяло на морския плаж до пост № 6 в Слънчев бряг – юг. Извършен е първоначален оглед, като данни за насилствена смърт не са открити. Тялото е на мъж с неустановена самоличност, на видима възраст 50 – 60 години, с височина 170 см., бяла кожа, облечен с тъмен бански, със светла къса коса, без видими белези от наранявания, няма татуировки и отличителни белези.

Вероятна причина за смъртта е удавяне. Тялото е откарано в отделение „Съдебна медицина” при УМБАЛ - Бургас за аутопсия.

Същият ден около 20.00 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за това, че в морето на плаж ММЦ в Приморско се дави младеж – своевременно отзовалите са на сигнала полицаи констатирали, че около 19.50 ч. в морето влязъл да плува 24 годишния С.Б., молдовски турист, пристигнал в България на 31.07.т.г. Приятелите му забелязали, че се дави, но докато се организират да му помогнал, той изчезнал от очите им.

Около 20.50 ч. на около два метра във водата, полицаите забелязвали мъжко тяло, което обачe от силното вълнение и течение отново било издърпано навътре в морето. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

Тялото на мъжа е открито в неделя около 8.00 часа сутринта, то е транспортирано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ - Бургас.

В събота около 18.10 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за инцидент в близост до пост № 4 на Южния плаж в Приморско, при който в морето се удавил 27 годишния П.Н. от Пловдив. Констатирано е, че при бурно море, водните спасители забелязали в морето двама давещи се, като предприели действия по спасяването им.

Спасителите успели да извадят единия мъж, но втория е завлечен от мъртвото вълнение навътре в морето. Установено е, че спасен е 27 годишния Ц.Н. от Пловдив, а брат му – близнак П.Н. е завлечен от бурното море, което около 19.35 ч. изхвърлило тялото му на около 300-400 м. от мястото, където влязъл да плува.

Трупът на П.Н. е изпратен за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ - Бургас.

В ранните часове на неделя - около 04.25 ч., в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за труп на мъж, открит на плажната ивица на Северния бургаски плаж до пост № 1, между дискотека „Сакса Бийч” и дискотека „Феймъс” – извършен е първоначален оглед, при който е установено, че тялото е на мъж с неустановена самоличност на видима възраст между 50 – 55 години, среден на ръст, с нормално телосложение, бяла брада оформена, като катинарче, бяла коса и челно оплешивяване. Трупът е бил гол, със запретната до раменете карирана риза с къс ръкав на каре. На дясната му ръка над китката е имало татуировка, изобразяваща „Котва“, а под нея надпис „SOS”. На лявата ръка над китката е имал татуировка, изобразяваща „Рицар”. При огледа видими следи от насилие по трупа не са установени.

Вероятно същият е починал вследствие удавяне. Тялото на мъжа е транспортирано в отделение „Съдебна медицина” при УМБАЛ - Бургас за аутопсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови