Боевски от затвора: Невинен съм!

Васил Георгиев 11 декември 2011 в 14:19 2953 1

Гълъбин Боевски
Гълъбин Боевски

Гълъбин Боевски заяви от специалния затвор за чужденци "Итаи" край Сао Пауло, че е невинен.

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести бе задържан на летище в Бразилия в края на октомври с 9 кг кокаин.

"Убийствено е да се видиш в затвора без вина - коментира Боевски пред БНТ в първото си интервю откакто бе задържан в Бразилия.

В килията си Гълъбин спи на земята. Заедно с него са още четирима европейски и шестима латиноамерикански граждани.

"Не съм престъпник. Целият ми живот е в спорта и никога не съм се занимавал с нещо незаконно. Нямам никаква представа как дрогата е попаднала в куфарите ми. Аз купих три празни куфара. Взех чисто нови сакове, в които вътре няма нищо. Никога не съм виждал такова нещо в живота си. Всичко си беше най-нормално. Седнахме да ядем с дъщеря ми Сара, докато чакахме да е качим на самолета. В един момент дойдоха полицаи. Реших, че става дума за рутинна проверка. Когато видяхме дрогата и двамата с дъщеря ми се разплакахме. Бяхме в шок".

Боевски заяви, че най-сериозният проблем е, че скандалът е унищожил имиджа, който е градил като спортист дълги години.

"Достатъчно съм популярен навсякъде - заяви бившият състезателм по вдигане на тежести. - Аз съм олимпийски шампион и трябва да съм малоумен за да направя такава глупост. Имам достатъчно средства за да живея спокойно. Бизнесът ми е достатъчно добър, за да мисля за глупости. Надявам се всичко да се изясни и да ме пуснат скоро. Готов съм да помогна с всичко, за да се изясни ситуацията. Хубаво е, че за президент на Бразилия избраха човек с българско потекло. Сигурен съм, че съдът ще прецени нещата и ще отсъди справедливо. Не мисля, че трябва а занимаваме и Дилма Русеф с моите проблеми. Иначе тук в затвора не съм имал проблеми с никой".

Боевски бе категоричен, че веднага след като се завърне в България се връща в залата.

"Искам да се подготвя възможно най-добре и да участвам на олимпийските игри в Лондон", отсече Боевски. Той допълни, че по цял ден бездейства, тъй като няма право да посещава каквито и да е курсове в затвора, тъй като не е осъден. Адвокатът на Гълъбин, Ивайло Дерменджиев заяви, че в началото на идната седмица трябва да бъде внесен обвинителния акт срещу клиента му. Тогава и ще бъде поискана промяна на мярката за неотклонение в домашен арест. Пред съда ще бъде представен договор за наем в дома на българка, която е готова да предостави една от стаите на жилището си на Боевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!