Арестуваха трима полицаи за побой

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2013 в 09:29 10652 10

Светлозар Лазаров
Светлозар Лазаров

 

Трима полицаи са арестувани за побой по време на работа. Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ.

По данни на Лазаров служителите на реда са се отклонили от маршрута и са нанесли побой, а пострадалият е в тежко състояние. Той уточни, че полицаите са нанесли побой на лице "заради лични отношения".

"Превишили са си правата по време на работа. Нападнатото лице не е в добро състояние, уточни главният секретар на полицията", каза още Лазаров.

Полицаите се намират в столично управление на полицията. Главният секретар на МВР отказа да даде подробности.

"Когато има неправомерни действия от наши служители, взимаме мерки", допълни той.

Лазаров коментира и изнесения вчера одитен доклад на Сметната палата, който обхваща финансовото управление на МВР при Цветан Цветанов. 

"Аз самият съм изумен от тези резултати, които са получени вследствие на одита, който е извършен и не искам да акцентирам върху това, че служители на МВР са придобили съответните жилища, ако това е станало по съответния регламентиран ред. Притеснителното е друго - как са харчени парите на данъкоплатците и парите, които са предназначени за българската полиция. Това е за мен акцентът", заяви главният секретар.

Лазаров уточни, че са взети мерки тези практики, които явно се оказват, че не са най-добрите, да се отстранят. Не ми е известно как се дават ведомствени жилища. Не ми е известно откакто министър Цветлин Йовчев е вътрешен министър да са давани ведомствени жилища, заяви комисарят.

Ако някой смята, че може да осъществява "чадър" значи е сбъркал времето, мястото и събитията. Нормативната база и организация на работата в МВР в момента не дават такива възможности, категоричен е Светлозар Лазаров.

На въпрос дали е правено разследване за депутата Георги Марков, който се отцепи от ГЕРБ, главният секретар на МВР заяви: "Не ми е известно да му е свален имунитетът, за да му е правено разследване. Това са явно някакви стари неща - преди да стане депутат", уточни Лазаров.

Миграционният натиск е овладян, кризата е овладяна, от вчера имаме и добри новини от Брюксел, отбеляза още той. Според Лазаров в момента, в който се направят Домове от закрит тип, на практика ще се реши много от проблемите, на които сме свидетели в последно време с бежанците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.12 2013 в 19:44

Другарят Лазаров казва : " Притеснителното е друго – как са харчени парите на данъкоплатците и парите, които са предназначени за българската полиция. Това е за мен акцентът”, заяви главният секретар." - май е само притеснен как са харчени парите преди, ами сега как се харчат за командировките на толкова полицаи в София за да ги пазят от ОБИЧТА НА НАРОДА - изобщо не го интересува - нагли комунисти !!!

05.12 2013 в 18:55

Да кога тъпите дрисльовци с пагони от Мездра ще крият на разклон за с.Моравица и ще паркират автомобиласи в насрещното движение на Е-79??????????????????
До кога ще се правят на ударени и няма да партулират на разклона за с.Ребърково???????????? Онзи ден там имаше сериозна катастрофа!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Докога ще гледам тъпите им мутри не където трябва???????

05.12 2013 в 17:24

А останалите полицаи вие или ние да ги арестуваме? Че не е културно да се стига до побой.

05.12 2013 в 15:46

Къде са правозащитниците демоkрати адвокати да заведат дело срещу МВР и тази хубаваца?

05.12 2013 в 12:50

Докато на Ани Витанова не и теглят белезниците, полицията си спазва десетилетната традиция да е бияч на държавата и мафията.
Ето и подвизите --> https://www.youtube.com/watch?v=0VHkXdTMi9M

05.12 2013 в 11:57

Браво на Суджо! Той е печено горнооряховско момче и доколкото се знае засега е неподкупен.
Стискаме палци да действа законосъобразно и да изрита колкото може мафиоти от полицията.

05.12 2013 в 11:11

Той уточни, че полицаите са нанесли побой на лице “заради лични отношения”.
невърнати заеми?
неплатена дрога?
неотчетена "дневна вноска"
...
пф-ф-ффф

05.12 2013 в 11:06

Абе, ДРУГАРЮ МИЛИЦИОНЕР, това не е "превишаване на правата по време на работа", а опит за предумишлено убийство. Пак гледате да си защитите ченгенцата. Да се разминат с едно уволнение и точка. Че как иначе, ако бъдат осъдени, колегите им няма да са толкова верни и предани, а правителството ви има жизнена нужда от вярна и предана полиция, защото иначе падат от власт комундетата и този път вече ще отговорят...

05.12 2013 в 10:55

не казват

05.12 2013 в 10:17

Лични отношения, казвате?