Ексклузивно Борисов пред президента: Няма как да се състави правителство. Съжалявам, отиваме на избори

Арестуваха мъжа, нахлул с пищов в магазин за телефони

OFFNews 02 март 2016 в 17:00 5038 4

Арест

Снимка bTV

Заподозреният извършител е оказал съпротива при задържането

В Благоевград беше задържан младежът, който е заподозрян, че е ограбил магазин за мобилни телефони на бул. "Патриарх Евтимий" в столицата, предаде bTV.

Престъплението датира от средата на миналия месец. Въоръжен с пистолет непознат млад мъж нахлул в магазинчето за техника и принудил продавача да му даде част от оборота. Опитал да вземе и няколко телефона. При обира изглеждало, че пробвал да стреля няколко пъти с оръжието си, но то засякло.

24-годишният мъж с инициали Б.С., който е родом от Гоце Делчев, оказа съпротива при ареста си и се наложи полицаите да го повалят на земята.

В отговор той се оплакваше от полицейски репресии и се оправдаваше, че пистолетът, с който извършвал обирите, бил пластмасов. Настояваше, че правата му са нарушени и поиска да пие вода. Наложи се полицай да му поднесе бутилката, тъй като той беше с белезници.

Предполага се, че младежът – бивш баскетболист с внушителен ръст, е участвал в серия грабежи на магазини, от които този в София е само последният. Преди няколко месеца той е ограби продавачка в Благоевград и за това престъпление получи условна 2-годишна присъда години с 3-годишен изпитателен срок.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада