Арести в Бургас при акция за наркотици около училища

Задържани са 10 души на възраст между 19 и 42 години

OFFNews Последна промяна на 30 май 2021 в 17:11 1057 0

10 души са арестувани при спецакция в Бургас срещу наркоразпространението около училища. Образувани са пет бързи производства и седем преписки. Районна прокуратура – Бургас е повдигнала обвинения, съобщиха от МВР.

Задържан е 19-годишен младеж от русенското село Ябълчево. От квартирата му в Айтос са иззети два буркана с марихуана и плик с 21 бели таблетки, чийто точен състав е в процес на изясняване. Арестувани са и двама бургазлии на 38 и 42 г., и 27-годишна жена. В дома им са намерени вещи и прекурсори за производство на метамфетамин.

Арестуван е и 25-годишен криминално проявен бургазлия, в чийто апартамент са намерени наркотици и пособия за производство на метамфетамин.

При друга акция през седмицата в морския град за шофиране след употреба на наркотични вещества са установени общо седем нарушители. Водачите са на възраст от 23 до 31 години. В пет случая водачи на автомобили са отказали да бъдат тествани, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на
свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

По време на акцията на пътя са констатирани 1367 нарушения на скоростта. В шест случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба. Неправоспособните водачи са двама

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови