Адвокатът на Филип Златанов: Опитаха да ме отвлекат, убиха баща ми

OFFNews 06 януари 2015 в 08:01 14179 3

Адвокатът на Филип Златанов: Опитаха да ме отвлекат, убиха баща ми

Адвокатката на Филип Златанов се оплака, че върху делото срещу бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси е оказван натиск.

Ирен Савова смята, че баща ѝ, който на 9 декември е починал при катастрофа, е бил убит. Самата тя смята, че в същия ден е можело да бъде отвлечена. До днес тя се движи с охрана, тъй като се страхува за живота си.

Бащата на адвокатката е ударен от автомобил, докато карал колело на околовръстното шосе на Ихтиман. 

Това се случило в края на деня, като преди това той бил съпътстван с необясними обстоятелства, разказа в студиото на Нова телевизия адвокат Савова. 

Рано сутринта е получила обаждане от началника на РУП Божурище. Той опитал да уговори адвокатката да защитава словенски гражданин, защото лично посланикът на Словения му се обадил и искал съдействие. Тя обяснила, че няма да може да поеме защитата заради ангажименти, но ще изпрати свой колега. Полицаят настоявал тя да поеме делото. След проверка адвокат Савова установила, че полицейското управление не работи такъв полицай, а също така и че полицията не е задържала гражданин от Словения.

В кантората се усъмнили и опитали да се свържат с полицията. На мобилния телефон, от който по-рано през деня се обадили, нямало сигнал и никой не отговарял. 

В 18.30 часа на адвокат Савова ѝ се обадили, че имало инцидент с баща ѝ.

Когато отишла на мястото на катастрофата, два часа чакали следствен екип. Имало веществено доказателство, което не било иззето - част от фар на автомобил. "Това е или слаб професионализъм или нещо умишлено е направено", смята Савова.

Тя обвърза случая с този на Филип Златанов, при който имало незабавни действия на полицията. В нейния случай обаче никой не направил нищо. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!