6-годишно дете едва не изпадна в кома от 200 гр водка

OFFNews 29 ноември 2014 в 11:11 6782 3

Момиченце на 6 години се е отровило с 200 гр водка, които е изпило в къщи и е спасено благодарение на бързата реакция на лекарите.

Това съобщиха от МБАЛ-Бургас, където детето е прието в петък следобед в тежко състояние.

Родителите му го довели и обяснили, че момиченцето е погълнало 200 гр водка, докато не е било наблюдавано от възрастните. Те се притеснили, защото детето започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно.

 „Детето беше почти пред кома. Веднага го поставихме под кислород, направихме стомашна промивка, за да излезе алкохолът”, разказва д-р Димче Миладиновски, който е бил дежурен.

Той, заедно с реаниматора д-р Милена Минева, са успели да овладеят критичното състояние и в момента детето е настанено за продължаващо лечение в Отделението по реанимация.

Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малки деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания, припомнят от болницата.

Количество от 200 гр концентрат може да доведе до смърт при децата, като предизвика тежка сърдечна недостатъчност и дихателна парализа.

В случая от голямо значение е била и правилната реакция на родителите, които веднага са потърсили помощта на дежурните медици в Спешно отделение, признават лекарите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!