3-годишното дете, открито мъртво в Асеновград, е убито от доведения му баща

Последна промяна на 13 март 2020 в 16:49 2274 0

3-годишното дете, открито мъртво на улица в Асеновград на 9 март, е било убито от баща му, съобщиха от Апелативната прокуратура. 

В деня на инцидента беше образувано досъдебно производство, което първоначално се водеше за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост. Разследването беше възложено на Националната следствена служба по нареждане на главния прокурор Иван Гешев. 

Установено е, че става дума за умишлено убийство на детето, което е било занесено в болничното заведение след настъпване на смъртта му.

Извършител е 22-годишен мъж от Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете. Спрямо него са повдигнати две обвинения за това, че на 9 март умишлено е умъртвил малолетно лице и че на същата дата и същото място се е заканил с убийство на майката на детето, за да не издаде стореното от него.

В хода на разследването са били извършени огледи, разпитани са били свидетели.

При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително: тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло. Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой.

Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за извършените престъпления е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !