3-годишно дете е починало в Асеновград, намерили го паднало на улицата

OFFNews 09 март 2020 в 14:47 4544 0

3-годишно дете е починало в ромската махала в Асеновград. Тялото му е откарано в спешното отделение на асеновградската болница, което в момента е окупирано от двайсетина роми, съобщи Дарик, цитирайки управителя на общинската болница д-р Иван Червенков.

Той уточни, че детето е докарано мъртво в Спешното отделение тази сутрин, след като било намерено паднало на улицата. Спешните медици в болницата само са установили смъртта му.

По данни на полицията момченцето е закарано в спешния кабинет от родителите му - 25-годишния баща и 23-годишната майка. Те са местни жители, уточняват от пресцентъра на пловдивската полиция.

"Детето е лежало миналата седмица в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно", поясни д-р Червенков. По думите му, най-вероятно родителите му са го прибрали, без да е изписано. Те имат още едно момченце на 6 години.

Предстои да се изясни причината за смъртта, но най-вероятно става дума за първоначално респираторно заболяване. "Едва ли е коронавирус, при децата той не е разпространен", коментира управителят на болницата.

Случаят, за който е съобщено в РУ-Асеновгард, е докладван на Районната прокуратура в града, като предстои да бъдат изяснени обстоятелствата за настъпване на смъртта на детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови