22-ма водачи употребили алкохол и 11 под въздействието на наркотици установи акция на МВР

OFFNews 01 януари 2024 в 17:25 2152 0

акция

Снимка БГНЕС

Акция на Пътна полиция

През изминалия ден са установени общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. От тях 12 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване, съобщиха от МВР.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, а петима са отказали да бъдат тествани.

Общо 7987 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Извършен е контрол на 8436 водачи и пътници. Съставени са 1622 фиша и 386 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на превозни средства от неправоспособни шофьори.

МВР припомня, че резултати от специализираната полицейска операция са междинни.

През изминалото денонощие в страната са регистрирани девет тежки пътни инцидента, при които са пострадали 10 души. В София са станали осем пътнотранспортни произшествия, от които четири тежки. Ранени са четирима души, като един от тях е с опасност за живота. При катастрофите в страната няма загинали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!