Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

22-годишен мъж е задържан за поредица от грабежи в София

OFFNews 19 януари 2015 в 15:44 2695 1

22-годишен мъж е задържан за поредица от грабежи в София, съобщават от МВР.

Работата по първия от поредицата случаи е започнала още на 24 декември 2014 г., когато 52-годишен столичанин е подал сигнал в полицията, след като е станал жертва на грабеж. Мъжът е бил нападнат в гръб от непознат, който му е нанесъл побой и му е взел чантата с документи и пари. По случая е било образувано досъдебно производство.

Установен и задържан е извършителят на престъплението - 22-годишният М.И., с прякор Дебелия. Лицето е известно на полицията и осъждано за наркотици.

При допълнително проведено разследване е установено, че М. И. е извършил още два грабежа.

За едното престъпление е получен сигнал на 2 януари от 81-годишна жена, чиято дамска чанта е била открадната. В нея е имало 100 лева, 3100 сръбски динара, мобилен телефон, лични документи и лични вещи.

Последният грабеж е бил извършен около 17:30 часа на 8 януари, когато престъпникът е нанесъл побой на 61-годишна жена, а след това е взел чантата й, в която е имало документи и телефон. 

М.И. е привлечен като обвиняем и по трите досъдебни производства. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!