14-годишен надраска джамията в Горна Оряховица

OFFNews 14 юли 2015 в 12:00 9107 9

Снимка BTV

14-годишен младеж изрисува със свастики оградата на джамията в Горна Оряховица. 

"Сигнал за случилото се е получен вчера в 16,30 часа в управлението. На мястото е изпратен полицейски екип, извършен е оглед, заснети са надписите и са иззети доказателства. След проведени действия по разследването, криминалистите стигнали до извършителя – непълнолетно момче от същия град", съобщиха от МВР.

При разговор с инспектори от Детска педагогическа стая тийнейджърът е признал, че вдъхновение за своята постъпка е получил от интернет.

Според местните мюсюлмани поругаването е било извършено през нощта в четвъртък срещу петък, но едва вчера бившият общински съветник от ДПС в града Исмет Ахмедов е сезирал полицията в Горна Оряховица.

От страната на оградата, която гледа към улица "Владая", е изписано "Аллах е прасе", а от другата - свастика и надпис "14/88".

"14/88" е съкратено изписване на "Четиринадесетте думи" - фраза, използвана от белите националисти. Преводът ѝ на български гласи "Ние трябва да осигурим съществуването на нашите хора и бъдещето за белите деца".

Съобщението на МВР завършва с това, че материалите по случая са докладвани в прокуратурата с мнение за предаване на случая на местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Уточнява се и, че момчето не е имало противообществени прояви досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!