ДПС осъди поругаването на параклиса "Св. Георги" край Сопот

Цветан Петров 03 юли 2015 в 09:40 4905 2

Национална обиколка на Лютви Местан и централно ръководство

ДПС осъжда остро палежа на параклиса "Св. Георги" край град Сопот. Това се казва в декларация на Движението. 

Лидерът на ДПС Лютви Местан квалифицира деянието като "вандалщина" и "несъвместима с реда и морала ексцесия". Според него "унищожените икони и църковна утвар са не просто загуба на знаци на духовността, но и погубена култура, поругана религиозна святост". За ДПС проявите на хулиганство и нарушаването правата на гражданите са проблеми, към които движението е еднакво непримиримо.

Лидерът на партията сподели съпричастността си към миряните от Карловската духовна околия и призова властите да вземат мерки да бъдат разкрити самоличностите на извършителите на злодеянието.

Този вандалски акт е особено осъдителен от страна на движението, тъй като цели обтягане на междукултурните и междурелигиозните отношения в българското общество. Според Местан обаче тази провокация няма да постигне целите си.

"ДПС призовава всички български граждани, независимо от вярата, която изповядват, да осъдят вандалския акт, а властите незабавно да разкрият както извършителите, така и поръчителите", завършва своето изказване Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!